Nieuwe VKiG-website gelanceerd!

Een slimme meid…

Eind mei lanceerde onze beroepsvereniging de nieuwe website. Helpen jullie ons mee om deze site tot een succes te maken?
Volgens het bestuur is deze site een goede basis voor een VKiG, die op de toekomst voorbereid wil zijn. En samen met leden en stakeholders wil bouwen aan een (digitale) 'place to be' voor alle klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg en stakeholders.

240829_nieuwevkig-nl

Het kiezen voor een nieuwe website is niet iets waarbij je over één nacht ijs gaat. Het is een hele investering én stelt je de vraag wat je er, ook op langere termijn, mee wilt bereiken voor de vereniging. ’Een slimme meid (en daar zit de VKiG vol mee😉) is immers op haar toekomst voorbereid’.
Inmiddels is de nieuwe website een feit. Eentje die naast een veelheid aan informatie ook kan helpen om met elkaar in verbinding te zijn. Goed contact tussen bestuur, leden, stakeholders. Onze ultieme droom is eigenlijk wel dat we ooit met alle leden één op één (veilig) kunnen communiceren. Een ambitie die het bestuur dan ook voor ogen had (en heeft), op het moment dat we moesten besluiten onze website te vernieuwen. En waar nu dus een basis voor is gelegd. Een ambitie die we in samenspraak met leden en bestuur nu, stap voor stap willen gaan verwezenlijken. In oktober starten we met een nader onderzoek naar de mogelijkheid van een VKiG-community. 

Afgaand op het spontane applaus dat 75 aanwezige VKiG-leden op 31 mei in Amsterdam gaven, is de vernieuwde, vooral informatieve website positief ontvangen. Een eerste stap naar meer mogelijkheid op verbinding met elkaar en vooral ook elkaars kennis en ervaringen. Nu samen met jullie verder bouwen… 

Cynthia van Holstein, bestuurslid externe contacten: 
'Het is fijn als er een centrale plek is waar externe partijen/stakeholders ook terecht kunnen voor informatie. Soms ben ik of zijn anderen, voor bestaande partijen niet direct bereikbaar, of is er sprake van nieuwe partijen die de route nog niet goed kennen. En dan is het goed om te weten, dat je dat altijd via het contactformulier kunt doen. Het secretariaat zal er dan altijd voor zorgen, dat degene die je zoekt dat te weten komt.
En misschien is het het overwegen waard om ooit een aparte tab/tegel te maken voor externe partijen. Een mooie opdracht voor mij als bestuurslid om uit te vinden wat onze stakeholders vanuit hun perspectief zouden willen zien op onze website. En natuurlijk zijn goede ideeën hierover van jullie, leden én stakeholders, altijd welkom.' 

OPROEP

Heb jij de site al bekeken? Mocht je er nog niet aan toegekomen zijn, dan nodigen we je uit om dit alsnog te doen! Het secretariaat van de VKiG ontving positieve reacties van verschillende leden. Dat willen we graag zo houden. Daarom aan jullie ook de oproep om vooral te blijven reageren op wat je van de website vindt, ideeën hebt of wat wellicht beter kan: info@vkig.nl, t.a.v. Commissie PR & Communicatie.

 pasfoto Albert Gielis_april2024-2

Albert Gielis
Bestuurslid PR & Communicatie