Congres 'Klachten en geschillen in ziekenhuiszorg’ op 22 november 2024

Poster header Kenniscongres de geschillencommissie 22 nov. 2024

Zorgverlening in een ziekenhuis gaat onvermijdelijk gepaard met klachten. De vraag is dan: hoe ga je hier als professional nu goed mee om?

Ontdek het tijdens het gratis congres ‘Klachten en geschillen in ziekenhuiszorg’ op 22 november 2024 in Media Plaza, Utrecht.

Met veel enthousiasme organiseert De Geschillencommissie, samen met haar partners in de ziekenhuissector, hét kenniscongres op het gebied van klachten en geschillen. Het doel? De zorgkwaliteit verbeteren en de processen rondom klachten en geschillen stroomlijnen.

Deze middag duiken we dieper in de klachtenprocedure in ziekenhuizen en de rol van De Geschillencommissie. Verschillende experts delen hun ervaringen en belichten de klachten- en geschillenprocedures vanuit diverse invalshoeken. Bovendien krijgt u een exclusief kijkje achter de schermen bij De Geschillencommissie. Senior raadsheer Nienke de Waele bespreekt de pilot Voorportaal, en we verdiepen ons in de procedure bij De Geschillencommissie. Eerder dit jaar sprak Nienke de Waele al over de pilot Voortportaal met Medisch Contact. U kunt het interview hier teruglezen.

Programma highlights:

  • 12:30 - 12:40: Ontvangst en welkom door Jacqueline Berkelaar
  • 12:45 - 14:00: Plenaire sessie "Van kritiek naar kwaliteit: de klachtenprocedure als medicijn"
    NVZ, NFU en VKiG geven een overzicht van de klachtenprocedure, met speciale aandacht voor de klachtenfunctionaris. Arts Marco Mundt, ombudsvrouw Elise Steenbergen-Amoraal delen hun praktijkervaringen en inzichten.
  • 14:00 - 14:25: Korte pauze
  • 14:30 - 16:00: Plenaire sessie "De Geschillencommissie: een kijkje achter gesloten deuren"
    Senior raadsheer Nienke de Waele geeft inzicht in de geschillenprocedure en bespreekt haar ervaringen met de Voorportaal-pilot. Daarna volgt een gesprek met voorzitters van de commissie en een advocate van Centramed over de procedure, van klacht tot uitspraak, en mogelijke verbeterpunten.
  • 16:05 - 17:00: Gezamenlijke borrel en afsluiting

Datum: 22 november 2024
Locatie: Media Plaza, Utrecht
Tijd: 11:45 - 17:00 uur

Schrijf u nu in en laat u inspireren door de experts in het vakgebied!
Klik hier voor meer informatie en aanmelding voor het congres.