Vraag 225 over klacht tegen KF door beklaagde (leidinggevende zelfde organisatie als KF)

Vraag

Ik heb een casus behandeld die ik niet tot een overeenstemming heb kunnen brengen. Klager heeft uiteindelijk de klacht (uit boosheid) ingetrokken en mijn bemiddeling is daar dus ook gestopt. Nu dient de beklaagde partij een klacht tegen mij in over mijn handelen tijdens dit proces. Beklaagde is een leidinggevende van dezelfde organisatie als waar ik in dienst ben als KF.
Mijn eerste vraag is: mag dat? (Ik wil er graag van leren, maar juridisch gezien, mag dan een aangeklaagde partij iets van de KF vinden?)

Vervolgens is de RvB van onze organisatie van zowel de leidinggevende als van mij, onze leidinggevende. De RvB wil hier niet tussen zitten dus geeft deze een keuze aan mij voor professionele mediation tussen betreffende leidinggevende en mij of een extern onderzoek via Quasir. Uiteindelijk heb ik ingestemd met een onderzoek via Quasir en dit heeft plaatsgevonden.
Mijn tweede vraag: Is dit een gebruikelijke en gehonoreerde route in een dergelijke situatie?
Mijn veiligheid en vertrouwen is volledig geschaad.

Ik kan in mijn onafhankelijke rol voor mijn gevoel ‘gemaakt en gebroken’ worden, waar men maar iets van mijn handelen vindt…

Klachtenfunctionaris

Word lid van de VKIG en krijg direct toegang

✔ Een besloten deel op de website voor leden met relevante informatie
✔ Reductie op trainingen en bijeenkomsten van diverse externe organisaties
✔ Reductie op de kosten voor registratie bij Registerplein. In 2024 bedragen de registratiekosten voor VKIG-leden € 106,- in plaats van € 147,- per jaar
✔ Gratis regionale netwerk- en intervisiebijeenkomsten met toekenning PE-punten t.b.v. de registratie
✔ Gratis training of lezing tijdens een netwerkbijeenkomst met toekenning PE-punten t.b.v. de registratie